Weekend i Göteborg - vår guide till den ultimata helgen

Weekend i Göteborg - vår guide till den ultimata helgen

2021-09-23 09:19Guider

Goa Göteborg! Här finns något för alla och det är enligt oss inga problem att fylla en helg med riktigt härligt innehåll. I den här bloggen har vi samlat våra fem hetaste tips på hur du spenderar en weekend i Götet på bästa sätt - häng med!

Fika!

Bild: Café Husaren, Facebook

Vad är bättre än en riktigt god fika? Rykande varmt kaffe eller te, någon god sallad eller smörgås samt något sött att avrunda med. I stadsdelen Haga duggar caféerna tätt och vi kan ju inte låta bli att tipsa om den kända Hagabullen! Café Husaren har erbjudit detta tallriksstora bakverk sedan 80-talet och den unika bullen har blivit lite av en världskändis. 

Ta en härlig promenad

Bild: Trädgårdsföreningen, Facebook

I Göteborg finns en uppsjö av härliga parker att strosa i. En del är naturliga grönområden medan andra är mer som vackra trädgårdar i citymiljö - som t ex Slottsskogen och Trädgårdsföreningen. En tur till Keillers park tycker vi nästan är ett måste! Uppe på Ramberget får du en fantastisk utsikt över hela Göteborg och här kan du med fördel ta med en picknick . 

Njut av en god middag

Foto: Fiskekrogen, Facebook

Hjälp! Här finns så mycket att välja på - allt från trendiga hål-i-väggen-ställen, foodtrucks, Michelinkrogar och allt däremellan. Men om du nu ändå ska till Västkustens pärla måste vi ju nämna dagsfärsk fisk och skaldjur som du verkligen kan frossa i. Sjömagasinet, Fiskekrogen och Sjöbaren är några tips för dig som vill hålla det klassiskt. 


Unna dig lite trevlig shopping


Foto: Eveline Friman, Unsplash

Vill du prova något annat än de stora galleriorna vänder vi åter blicken mot mysiga Haga. Här finns en uppsjö av små, personliga butiker med allt ifrån kläder, heminredning, hantverk, smycken och hattar till böcker och trätofflor. Att det aldrig är långt till en kopp kaffe räknar vi också in på pluskontot.


Upplev Göteborg från havet

Foto: Pontus Wellgraf, Unsplash

Från centrala Göteborg kan du nå den karga skärgården och mysiga små fiskebyar på mindre än en timme - hur fantastiskt är inte det? Hönö båtturer erbjuder både säl- och hummersafari, guidade turer och möjlighet till båtluffning mellan öarna. Du kan också boka en klassisk räkkryssning med Strömma. Kan det bli mer Göteborg än så?

Känner du att du behöver stanna lite längre för att hinna med allt? Det förstår vi! Kolla in våra bästa paket och erbjudanden just nu! 
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.