Fem tips för julstämning i Göteborg

Fem tips för julstämning i Göteborg

2022-01-19 09:44Se & Göra

`Tis the season to be jolly! Nu är det jul igen och Göteborg kan erbjuda julälskaren många trevliga upplevelser. Vi på BW Plus Åby Hotel är stora fans av julen och har såklart samlat några av våra favoriter för att speeda upp julkänslorna lite extra!

Jul på Liseberg

Bild: Liseberg.se

Under julen förvandlas Liseberg till ett sagolikt vinterlandskap med magisk julstämning. I årets nyhet Tomtebyn väntar en by fylld av magiska dörrar, lekfullt nisseäventyr, glittrande skratt, klingande bjällror och nissar så snabba att snön yr. Här väntar självklart också julmarknad, karuseller och möjlighet att kalasa på härliga julbord i någon av nöjesparkens alla restauranger. Läs mer på Lisebergs hemsida här >>>

Du har väl inte missat vårt Lisebergspaket? Boka för hela familjen här! >>> Övernattning, frukostbuffé och biljetter ingår!


(Delar av texten är lånad av liseberg.se) 


Upplev julstämning i Haga

Bild: Ross Sneddon, Unsplash

Julmarknaden i Haga är en av de mest populära julmarknaderna i Göteborg och arrangeras alla fyra adventshelgerna i rad. Här kan du uppleva hantverk, delikatesser och design från inte mindre än 40 utställare. Du kan njuta av en god kaffe eller ett glas vin under tiden du tittar på folklivet längs Haga Nygata. Musikunderhållning och aktiviteter för de minsta utlovas också!

Magiskt luciafirande på Kronhuset

Bara ett stenkast från affärskvarteren runt Nordstan hittar du ett av Göteborgs äldsta hus - Kronhuset som byggdes 1642. Lucia på Kronhuset är ett juläventyr för alla åldrar man tillsammans ringer in julen med ljus och värme från Kronhusets egna luciatåg med barnartister från Svenska Balettskolan. Låter magiskt, eller hur? 

Gå på en julkonsert

Bild: Annie Spratt, Unsplash

Få saker ger väl så mycket julfeeling som en riktigt klassisk julkonsert! I år finns extra mycket att välja mellan, allt från klassisk symfoniorkester på Göteborgs Konserthus till konserter med Tommy Körberg, Bo Kaspers Orkester, Helen Sjöholm eller Carola och Måns Zelmerlöw. 

Jul i skärgården

Jodå - det går att uppleva Göteborgs skärgård även under vintern. Hoppa på en av skärgårdsbåtarna och besök de populära julmarknaderna på Styrsö och Hönö: Här får du både en rejäl dos skärgårdsmiljö i kombination av mysiga små butiker och hantverksutställare. Vill du äta julbord kan du kombinera med en julbordskryssning där du glider fram till havs. Mysigt, eller hur?

Svårt att hinna med allt på en dag? Det förstår vi! Passa på att övernatta hos oss i vårt mysiga tivolidesignade hotell som passar hela familjen. 

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2024 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik.