Utflyktsmål runt Göteborg - ta del av våra favoriter!

Utflyktsmål runt Göteborg - ta del av våra favoriter!

2021-09-23 11:19Utflyktsmål

Är du sugen på en liten road trip, eller vill du bara komma iväg från stan och fylla på med nya upplevelser? Då är denna bloggen något för dig! Områdena kring Göteborg har mycket att erbjuda och här har vi valt ut några av våra favoriter.


Gunnebo Slott och Trädgårdar

Foto: Gunnebo Slott och Trädgårdar, Facebook

Strax utanför Göteborg hittar du vackra Gunnebo Slott och Trädgårdar, en av Sveriges bäst bevarade 1700-talsanläggningar. Här kan du njuta av en slottsvisning eller bara strosa omkring i de vackra trädgårdarna. På plats finns också en ekologisk restaurang med lokala råvaror och där du med hög sannolikhet får något från den egna köksträdgården på tallriken!  Gunnebo har öppet varje dag, året runt och under sommaren kan du också njuta av härliga konserter. 

Bohus Fästning 

Foto: Bohus Fästning, Facebook

Bohus fästning är utsedd till en av Västra Götalands sju underverk och här kan du ströva fritt och höra murstenarna viska berättelser om den blodiga historien med  kungar, helgon, maktkamp, förrädare och fångar. Under högsäsong finns också massa roliga aktiviteter för både stora och små. Vad sägs om att prova på bågskytte eller att åka flotte över dammen?


Mölndals Kvarnby

Foto: Mölndals Kvarnby, Facebook

Här har vi ett riktigt trevligt tips nära hotellet - nämligen Mölndals Kvarnby som tillsammans med Mölndalsfallen faktiskt är själva ursprunget till Mölndals stad. Här trängs gamla industribyggnader med själva fallet som är hela 48 meter. Mölndals Kvarnby är dessutom klassat som en plats med kulturhistoriskt riksintresse. Under vintertid om fallet fryser kan man njuta av spektakulära isformationer och droppar.


Marstrand

Foto: Ivan Oleynikov, Unsplash

Pittoreska, bilfria gator, sol och bad under sommaren och restauranger i toppklass! Inte så konstigt att Marstrand är en favorit hos många. Vi tycker att Marstrand även är värt ett besök på hösten! Du når den lilla ön på mindre än en timme från de centrala delarna av Göteborg och tar enkelt färjan ut till ön. Missa inte mäktiga Carlstens Fästning när du ändå är på plats - här kan du få en guidad rundvandring med besök i Suckarnas gång, Galgbacken, Lasse-Majas kök och Fästningskyrkan.

Det här är såklart bara några av alla våra favoritplatser i närheten av Göteborg. Skulle vi ta med alla skulle läsningen aldrig ta slut.  När ni är alldeles trötta av alla upplevelser  har vi såklart en skön säng till er att sjunka ner i hos oss. Här är våra bästa erbjudanden just nu!


BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.