Boka rum
Bokningskod
Ange bokningskod för att se ditt pris.
Boka

Vår Story

Delar av ägarfamiljen: Marcus, Therese & Lina

Åby Hotel, med Tivoli som inspiration
Redan när vi gick in i detta projekt bestämde vi att vi ville skapa ett
hotell som var något helt annat än ett vanligt hotell. Vi ville hitta en känsla och en tydlig röd tråd. Vi tittade på vad Åby Arena faktiskt är och erbjuder – hotell, mötesplats, upplevelse, event, spel, spänning och action. Vi kände att det är samma känsla som när man ska gå på Tivoli: man är laddad, uppspelt och förväntansfull, det ska bli riktigt kul, spännande, det pirrar i magen och man vill bara köra! Det var då vi bestämde oss för att bygga ett hotell med Tivoli som inspiration.

Tivoli, inte cirkus
Det är lätt att blanda ihop begreppen – men för oss är det glasklart.
Ett tivoli är något vackert, bestående och något man aktivt upplever. En cirkus är temporärt och ambulerande, det är något man passivt beskådar – inte aktivt upplever.

Design och inredning är i form och färg inspirerad från Tivoli. Det är
ett vackert hotell med svängda möbler, runda former i lampor och detaljer, färgsprakande inredning och med lekfulla symboler och illustrationer hämtade från Tivolits värld. Hotellet är ett hantverk.

Designkonceptet skapat av Lina
I princip alla hotell anlitar idag en känd arkitektfirma eller
konceptbyrå för hjälp med design och inredning. Åby är inget vanligt hotell. Lina, som är del av ägarfamiljen, har själv tagit fram designkonceptet. Det är hon som har designat de flesta av hotellets möbler: skrivbord, garderober, bar-och receptionsdisk, soffor, väggdekoration och speglar är hennes skapelse.

Lina har arbetet med ett svenskt snickeri, en dekorfirma och
illustratören Anna Stålberg som har tagit fram tivoliillustrationer som bland annat guidar gästerna runtom i hotellet och till övriga delar av Åby Arena. Tillsammans med fotokonstnären Jan Malmström har Lina dessutom åkt runt på olika tivolis och fotograferat detaljer och utifrån detta skapat tavlor som pryder hotellrummens väggar. Denna fotokonst kompletteras med collage-konst som den brittiska konstnären Hormazd Nariellwalla har skapat av återvunna mönster
från kända skrädderier på Saville Row i London.  

HKC Hotels reklambyrå, FormForm i Malmö, har gjort illustrationerna på fondväggen bakom receptionsdisken, samt står bakom grafisk profil, illustrationer och framtagande av logotype. 

…men vad är viktigast?
Vacker design i all ära – men viktigast av allt är att Åby Hotel är en
plats där man får känna sig sedd. Vi som jobbar inom Åby Hotel har alltid inställningen att vår viktigaste uppgift att få både våra gäster och medarbetare att känna sig sedda.

Hos oss är alla viktiga!

Med en tivoliinspirerad design och inredning förstärker hotellet känslan av förväntningar, puls och pirrskapande upplevelser. Oavsett som du reser i
tjänsten eller privat ska du som gäst alltid uppleva att hotellet är i centrum av en plats där det ständigt händer något spännande.

Hotellet ingår i familjeägda HKC Hotels och i likhet med familjens övriga hotell drivs Best Western Plus Åby Hotel med passion, hjärta och ansvar.  

Läs vår integritetspolicy

Om oss

Bakom Åby Hotel står familjen Östlundh som ända sedan 50-talet bedrivit hotellverksamhet med både passion, hjärta och ansvar. Under åren har företaget utvecklats till vad det är idag - fem unika hotell på olika orter i Sverige med många engagerade medarbetare.

Inredning & design

För HKC Hotels inredning & design står Lina Östlundh. Lina har ett förflutet som filmscenograf, och hennes sprudlande kreativitet tar stor plats på Åby Hotel där den lekfulla och färgsprakande inredningen är inspirerad av Tivoli.

Green Key

Vårt hotell har belönats med den internationella miljömärkningen Green Key. Vi jobbar aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor, bland annat genom att följa Green Keys omfattande kriterier. På så vis bidrar du som gäst att ta ansvar för miljön utan att kompromissa med din upplevelse eller bekvämlighet hos oss.

VÅRA ÅTAGANDEN
Green Key delas ut till logi- och konferensanläggningar som uppfyller miljömässiga och sociala hållbarhetskriterier inom 13 olika områden. Här är exempel på våra åtaganden:

Vi använder förnybar el, energibesparande belysning och har rutiner för minskad energiåtgång gällande uppvärmning och ventilation.
Vi har vidtagit åtgärder för att reducera vattenförbrukningen.
Vi källsorterar och återvinner vårt och gästernas avfall.
Vi använder miljömärkta rengöringsprodukter.
Våra gäster erbjuds vegetariska och ekologiska alternativ.
Personalen involveras i hållbarhetsarbetet och får årlig utbildning inom området.
Vi arbetar med att ständigt förbättra vårt arbete genom att formulera årliga mål.

Kontakta gärna oss om du har förslag på hur vi kan förbättra vårt miljöarbete. Din åsikt är viktig för oss.

OM GREEN KEY
Green Key är en internationell miljömärkning för besöks- och turistanläggningar och finns i över 60 länder runt om i världen. Märkningen drivs internationellt av Foundation for Environmental Education (FEE), som stödjs av några av världens främsta organisationer inom miljö och utbildning såsom UNEP, UNESCO och World Tourism Organization.

Green Key Sverige driver miljömärkningen nationellt och alla anläggningars Green Key-märkning godkänns och förnyas av en oberoende jury. Samtliga anläggningar kontrolleras också genom regelbundna revisioner, för att säkerställa att kriterierna efterlevs.

Du hittar mer information om Green Key på www.greenkey.se och www.greenkey.global

Kontakt

Best Western Plus Åby Hotel
Åby Arenaväg 8b, 431 62 Mölndal
T: +46 31 384 02 00
E: info@abyhotel.se

Hotellchef
Martin Nordqvist
martin.nordqvist@abyhotel.se

Kommersiell chef

Kim Marquez Lago
kim.marquezlago@abyhotel.se

Bokningschef
Tillfälligt på mammaledighet:
Emelie Palmevik
emelie.palmevik@abyhotel.se

 

Nuvarande bokningschef
Karl Köhlin
karl.kohlin@abyhotel.se

Receptionschef

Anne-Mari Sköld
anne-mari.skold@abyhotel.se

Restaurangchef
Pia Scheffel
pia.scheffel@abyhotel.se


Försäljningschef HKC Hotels 
Maria Koch 
maria.koch@hkchotels.se
Kontakta Maria om ni är intresserade av ett företagsavtal

Integritetspolicy

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.