Boka rum

Rum 1

OK
   
Boka

Vår Story

Delar av ägarfamiljen: Marcus, Therese & Lina

Åby Hotel, med Tivoli som inspiration
Redan när vi gick in i detta projekt bestämde vi att vi ville skapa ett
hotell som var något helt annat än ett vanligt hotell. Vi ville hitta en känsla och en tydlig röd tråd. Vi tittade på vad Åby Arena faktiskt är och erbjuder – hotell, mötesplats, upplevelse, event, spel, spänning och action. Vi kände att det är samma känsla som när man ska gå på Tivoli: man är laddad, uppspelt och förväntansfull, det ska bli riktigt kul, spännande, det pirrar i magen och man vill bara köra! Det var då vi bestämde oss för att bygga ett hotell med Tivoli som inspiration.

Tivoli, inte cirkus
Det är lätt att blanda ihop begreppen – men för oss är det glasklart.
Ett tivoli är något vackert, bestående och något man aktivt upplever. En cirkus är temporärt och ambulerande, det är något man passivt beskådar – inte aktivt upplever.

Design och inredning är i form och färg inspirerad från Tivoli. Det är
ett vackert hotell med svängda möbler, runda former i lampor och detaljer, färgsprakande inredning och med lekfulla symboler och illustrationer hämtade från Tivolits värld. Hotellet är ett hantverk.

Designkonceptet skapat av Lina
I princip alla hotell anlitar idag en känd arkitektfirma eller
konceptbyrå för hjälp med design och inredning. Åby är inget vanligt hotell. Lina, som är del av ägarfamiljen, har själv tagit fram designkonceptet. Det är hon som har designat de flesta av hotellets möbler: skrivbord, garderober, bar-och receptionsdisk, soffor, väggdekoration och speglar är hennes skapelse.

Lina har arbetet med ett svenskt snickeri, en dekorfirma och
illustratören Anna Stålberg som har tagit fram tivoliillustrationer som bland annat guidar gästerna runtom i hotellet och till övriga delar av Åby Arena. Tillsammans med fotokonstnären Jan Malmström har Lina dessutom åkt runt på olika tivolis och fotograferat detaljer och utifrån detta skapat tavlor som pryder hotellrummens väggar. Denna fotokonst kompletteras med collage-konst som den brittiska konstnären Hormazd Nariellwalla har skapat av återvunna mönster
från kända skrädderier på Saville Row i London.  

HKC Hotels reklambyrå, FormForm i Malmö, har gjort illustrationerna på fondväggen bakom receptionsdisken, samt står bakom grafisk profil, illustrationer och framtagande av logotype. 

…men vad är viktigast?
Vacker design i all ära – men viktigast av allt är att Åby Hotel är en
plats där man får känna sig sedd. Vi som jobbar inom Åby Hotel har alltid inställningen att vår viktigaste uppgift att få både våra gäster och medarbetare att känna sig sedda.

Hos oss är alla viktiga!

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2021 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.