Göteborgstips under påsken!

Göteborgstips under påsken!

2024-03-07 12:13Se & Göra

Är det dags att lämna vardagen och istället omfamna påskens lättsamma stämning? Påsken är en tid för samvaro och äventyr och en hotellvistelse blir en perfekt ram för att skapa minnen för livet, och med Göteborgs mångfald av sevärdheter och aktiviteter finns det något för alla att upptäcka och njuta av. Låt oss guida dig genom en resa där du checkar ut från vardagens stress och istället checkar in för en härlig påsk i Göteborg!

Missa inte årets påskerbjudande, klicka här för att komma till hotellerbjudandet!

Möt våren i Göteborgs parker

Älskar ni blommor och grönska lika mycket som påskgodis? Då är parkerna Trädgårdsföreningen och Botaniska trädgården det perfekta påskägget för er! 🌼🐰 Trädgårdsföreningen, bara ett stenkast från centralstationen, är som en påskkorg full med överraskningar!
Göteborgs Botaniska Trädgård, beläget i Änggårdsbergen, kan ni strosa runt bland blomstrande träd och njuta av restaurangens uteservering.


Foto: MisterStock via Shutterstock

Slottsskogens våffelstuga (Café Bräket)
Om ni beslutar er för att istället besöka Slottsskogen, göteborgarnas stadspark, får ni inte missa Café Bräket som serverar goda klassiska svenska våfflor! Smaka på en söt variant med läcker hjortronsylt och luftig vispad grädde, eller kanske en matigare variant med västkusträkor.

Sigthseeing från vattnet
Vill du upptäcka Göteborg från vattnet? Med Ocean Bus kan du se Göteborg från både land och vatten. Sightseeingturen börjar som buss och kör runt i Göteborg där du får se kända sevärdheter och platser. Efter ett tag närmar ni er vattnet och bussen kör då rakt ner i vattnet och förvandlas till en båt.


Foto: Tommy Alven via Shutterstock

Alfons Åbergs Kulturhus
Stiftelsen Alfons Åbergs Kulturhus – Det kreativa huset fyllt med teater och barnaktiviteter. De vill vara ett ledande barnkulturhus där alla barn känner tillhörighet. Med alla menar de oavsett funktionsförmåga, språk, ursprung eller social situation. Målgruppen är framför allt barn 0–8 år och deras vuxna.  

Foto: Beatrice Törnros via Alfonskulturhus.se

On a rainy day
På Universeum utforskar du världen, från minsta molekyl till de ofattbart stora galaxer som ramar in vår plats i universum.  Gå in i regnskogen och känn värmen och kika på djuren som lever där. Se hajarna, rockor, ormar....och spindlar. I bottenplan finns den roliga lekplatsen Miniverseum för de lite mindre barnen.

Göteborgs Stadsmuseum
Göteborgs Stadsmuseum har en väldigt intressant utställning om Göteborg under 400 år. År 1621 kallas för Göteborgs födelse och du får följa med på en resa genom århundradena och till dagens Göteborg. Här finns också ett vikingaskepp som hittats och sägs vara från 800-talet.


Foto: Sergey Dzyuba via Shutterstock

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.